Pers

" Ik ken Laurent Locquet nog van toen hij zijn volk leerde wokken. Een Aziatische techniek die weleens tot rommelige gerechten leidt, maar niet bij hem. Omdat hij met verse ingrediënten werkte en de kunst verstond om elk ingrediënt zijn eigen gaartijd te geven, zodat ze allemaal knapperig bleven en hun smaak behielden. Algauw zal ik merken dat hij die filosofie trouw is gebleven, wat voor veel Aziatische gerechten cruciaal is, met hun bonte mix van ingrediënten. Ook de filosofie van een goede wijnkaart is overeind gebleven, wat dan weer cruciaal is voor mezelf. Locquet is dit jaar veertig geworden, met vijftien jaar keukenwerk op de teller, en hij heeft nog niets van zijn oosterse passie verloren.

de standaardmagazine - Bruno Vanspauwen - april 2018
"Van klassiek wokrestaurant in 2003 naar eastern inspired restaurant anno 2019. Een subtiele evolutie die te begrijpen valt.
De signatuur van a food affair mag dan ook duidelijk zijn :gezonde maar rijke gerechten met uitstekende producten in een eigentijdse setting met een scherpe prijs-kwalteitverhouding.Wie erin slaagt om een restaurant al 16 jaar actueel te houden, heeft duidelijk iets in zijn mars"


Femke vandevelde  krant de morgen - juni 2019
"
" uitbaters Laurent Locquet en Ellen Schaap zijn vrienden van ons. Laurent ken ik al héél lang, want we deden ooit stage bij Wout Bru. Laurent is een vlaming die Oosters kookt en hij doet dat beter dan een authentieke Thai. Hij heeft veel naar Azië gereisd en dat heeft hem kennelijk zeer goed geïnspireerd. Je kan in A Food Affair alleen 's avonds terecht. Wij gaan er heel vaak, omdat we telkens verbaasd staan van de smaken die Laurent en Ellen in ons bord leggen. "

weekendmagazine HLN, restaurant Benoit en Bernard De Witte 
Oosterse keuken
Verse producten
Originele insteek
Gezellig zitten
Persoonlijk contact
Prijs/kwaliteit

Onze gerechten

Tussen de fingerfood, voor-en hoofdgerechten op de kaart zitten evergreens als curry's stoofpotjes met inspiratie uit voornamelijk Thailand en Vietnam. Waar we ons hart zijn verloren...
Alles is mooi in balans en kan naar believen pikanter gemaakt worden.

Geef een cadeau

ontvang onmiddellijk via mail:
het ideale geschenk voor familie, vrienden of geliefden
fgfdbngfngh, g;hj; hik;:vak:
  Na al die jaren nog steeds één van m'n top 3 adresjes in Gent...fenomenaal lekker en super relax sfeertje
  A. Furquim
  Heel lekkere Oosterse keuken op een plek waar je het niet verwacht. De menu is heel erg goed geprijsd. Hele leuke, charmante, tof ingerichte zaak
  B. Brilleman
  Super lekker eten, aangenaam terras, cosy interieur en fantastische gastvrouw. Is en blijft een echte aanrader.
  K. Burvenic

Ook genieten van onze gerechten?

Reserveer dan nu online om je tafel te boeken of koop je cadeaubon.

A Food Affair
Hoogstraat 58
9000 Gent
Telefoon
+32 9 224 18 05

 

Vind ons ook op

graag  " TAKE AWAY "  bestel online ( min. 1 dag op voorhand )

Volg ons op FB en instagram vr de laatste updates.

 

Verlof  van 4 tem. 12 september

Gesloten   van 7 tem.10 oktober

en op zaterdag 25 november